jeudi 9 août 2007

CONTROLEURS TIJDENS DE SQUASHCOMPETITIE

Il est regrettable d'en arriver là mais, comme le dit la sagesse populaire, il n'y a pas de fumée sans feu. D'un autre côté, si quelqu'un exprime le désir de participer à une compétition, il me semble normal qu'un minimum de sérieux soit assuré et que le simple respect de l'autre passe par une observation stricte des règles.



CONTROLEURS TIJDENS DE SQUASHCOMPETITIE

Op vraag van de clubs wil de sportcommissie dit seizoen starten om structureel de squashcompetitie ten velde op te volgen. Reeds 2 seizoenen werden sporadisch een aantal wedstrijden gecontroleerd en dit systeem werd positief geëvalueerd zowel door de Raad

van Bestuur maar vooral ook door de clubs zelf.

Daarom wordt door de federatie een concreet systeem uitgewerkt om dit seizoen via het inschakelen van controleurs in alle provincies de competitie op te volgen. Het is de bedoeling de competitie een professioneel imago te geven en te behoeden voor overdreven non-chalence.

Kort samengevat komt het voor een controleur hierop neer:

o De controleur staat in voor een correct verloop van de wedstrijden en zal alle onregelmatigheden doorgeven aan het secretariaat.

o De controleur doet zelf geen uitspraak of een ploeg al dan niet een forfait zal krijgen. De commissie sport zal het evaluatieformulier controleren en mogelijk een sanctie uitspreken tegen een ploeg.

o Arbitrage hoort niet tot de opdracht van de controleurs.

o De controleur krijgt door de federatie een kilometervergoeding betaald nl. € 0.30/km.

o Wij vragen dat een club die competitie speelt één controleur levert die max. een 4-tal wedstrijden gaat controleren. Men mag ook twee controleurs opgeven die elk 2 wedstrijden gaan controleren of waarbij de ene als vervanger dient voor de andere.

Clubs die maar 1 ploeg in competitie hebben, leveren een controleur die 2 wedstrijden gaat controleren.

o Om te vermijden dat het opzet een slag in het water wordt in sommige provincies werd volgende regel ingevoerd: Indien de controleur van de club zonder geldige reden weigert een controle uit te voeren, krijgt de club een boete van € 25. Uitzondering: doktersattest of minimum 48 u voor aanvang van de wedstrijd het secretariaat verwittigen.

De controleur ontvangt een document van de federatie met algemene richtlijnen en een evaluatieformulier dat op eenvoudige wijze kan ingevuld worden. Daarnaast is er een specifiek document om de vervoerskosten in te dienen. Alles wordt toegelicht op een info-avond voor controleurs.


source : http://www.vsf.be/

Aucun commentaire: