lundi 7 mai 2007

http://www.vsf.be/

RESULTATEN EK SENIOREN

De dames (Charlie de Rycke, Annabel Romedenne, Kim Hannes en Ankie Nédée - coach Ronny Vlassaks) hebben een 11de plaats behaald. Na winst tegen Noorwegen, Schotland, Wales en Slovakije in de poulewedstrijden werd België groepswinnaar en kon spelen van plaats 5-12. Om de o zo gehoopte top 8 te behalen moesten we winnen van Spanje en in die opdracht faalden we. We verloren die wedstrijd met 1-2. Later die dag verloren we met dezelfde cijfers van Italië en dus moesten we het tegen Tsjechië opnemen voor de 11de plaats. Deze wedstrijd wonnen we met 3-0.

De heren (Wim Van Asten, Gregory Lecerf, Ben Vandezande, Mats Raemen en Bart Verhoeven - coach Peter Pastijn) werden 16de. In de poules wonnen ze met 4-0 van Oekraïne en Gibraltar, maar verloren met 0-4 van Finland. Een tweede plaats in de poule zorgde ervoor dat ze konden spelen van plaats 13 tot 20. Eerst wonnen ze met 3-1 van Slovakije, dan verloren ze op games van Oostenrijk (het werd 2-2, maar dan worden de games geteld) en ook van Hongarije verloren ze op games. Dit leverde een 16de plaats op.

HUGO HANNES VERKOZEN TOT VOORZITTER VAN DE ESF

Hugo Hannes is voorzitter van de Vlaamse Squashfederatie en ondervoorzitter van de Belgische Squashfederatie. Hij werd het voorbije weekend in Riccione, Italië verkozen tot voorzitter van de Europese Squashfederatie. De Europese Squashfederatie (ESF) telt 44 leden.

De organisaties die Hugo Hannes en de Vlaamse Squashfederatie de laatste jaren gerealiseerd hebben zijn niet onopgemerkt gebleven bij de leden van de algemene vergadering van de ESF. De voorbije 10 jaar was Vlaanderen zowel bij de senioren als bij de junioren steeds actief op Europees niveau en ook op het beleidsniveau was Hugo Hannes werkzaam in de Europese Squashfederatie.

Vooral op het vlak van de jeugd is Vlaanderen reeds enige tijd een gevestigde waarde in Europa geworden. In 1998 , 2001, 2004 en 2007 organiseerde de Vlaamse Squashfederatie de Europese Kampioenschappen voor junioren en in 2005 organiseerde de Vlaamse Squashfederatie onder leiding van Hugo Hannes de Wereldkampioenschappen Squash voor meisjes junioren.

De Vlaamse Squashfederatie heeft haar thuisbasis in het Blosocentrum te Herentals waar

het Vlaams Squashcentrum gevestigd is. Regelmatig is squashminnend Europa te gast in

dit Vlaams trainings- en evenementencentrum.

TRANSFERS 2007

De periode van heraansluiting loopt van 1 tot 31 mei 2007.

OPGELET: Transferformulieren dienen aangetekend naar de federatie gestuurd te worden.

NIGHT OF THE SQUASH

· wanneer? vrijdag 1 juni 2007 om 19.30 uur

· waar? Vlaams Squashcentrum, Herentals

Op 1 juni worden alle kampioenen gevierd.

Inkom: gratis

De affiche van The Night of the Squash werd naar alle clubs gestuurd.


NATIONALE FINALE OLIVER/AA DRINK

De nationale finale van het Oliver/AA Drink circuit gaat door op 12 mei 2007 in Indoor Antwerpen om 9u. De affiche werd opgestuurd naar alle clubs.


EK -15/-17

Het EK gaat door van 24 tot 28 mei 2007 te Boedapest, Hongarije. Volgende personen werden geselecteerd:

Selectie -15

Selectie -17

Ariën Lieselot

Vanwesemael Toke

Philipsen Nathalie

Hitchins Gaetane

De Mulder Tom

Van Brusselen Sam

Mostmans Laurens

Broka Alexis

Verheyen Joey

Rosius Sven

Aucun commentaire: